Welkom, dit is de website van Gepke & Joop Cley.

“Elke dag een ander voortuintje” wat is er nu mooier?

We zijn beide nu in onze “grijze” jaren en “zwerven” graag met onze kampeerauto dscn6295-1024x7681langs al die mooie plekjes in Europa en daar buiten. Het doel is in de eerste plaats om onze familie, vrienden en kennissen deelgenoot te maken van onze reizen, plannen en avonturen.
Daarnaast hopen wij dat anderen hun voordeel kunnen doen met de informatie die we geven over de leuke overnachting plaatsen, interessante museums, stadjes en mooie natuur. Misschien is het voor jullie ook een reden daar eens een kijkje te gaan nemen.Natuurlijk is veel van de informatie in deze site gedateerd.

Als er dan ook iets niet meer helemaal klopt en gecorrigeerd moet worden, dan horen we dat graag van jullie per e-mail.

Waarom nu.
De grote hobby  van ons beide is reizen, ons hele leven hebben we elke gelegenheid te baat genomen om wat van de wereld te bekijken. Nieuwsgierig als we zijn naar andere culturen en leefwijze van de lokale bevolking.
Waarbij we steeds weer leuke contacten maken, meestal eenmalig maar toch ook wel waar we contact mee blijven houden. In het begin waren die reizen natuurlijk hoofdzakelijk verbonden aan onze (korte) vakanties. Deze vakanties werden echter steeds langer 3 weken, 5 of 6 weken en nu we gepensioneerd zijn kunnen we er helemaal van genieten 3 maanden of 5 maanden het maakt nu niets meer uit.

Aanvankelijk zijn we begonnen met het kamperen in een klein sheltertje. Toen onze kinderen kwamen gingen we over op een kleine bungalow tent. Nog later, omstreeks 1967, heb ik een aanhangwagen omgebouwd tot vouwcaravan, waar we ook weer jaren van hebben genoten. Deze werd opgevolgd door een TAGO  vouwwagen.  Een caravan hebben we nooit gehad, die stap hebben we overgeslagen.vwbus
In 1979 kocht ik een nieuwe Volkswagen Transporter die ik in een half jaar heb omgebouwd tot camper. Dat was het begin van ons camper leven, we waren gelijk verkocht, dit is het helemaal.
Het is een heerlijk gevoel om zonder tijdslimiet door een bepaald gebied te reizen.
Nadeel is wel dat we dus ook veel langer verstoken zijn van onze kinderen en kleinkinderen, de overige familie en natuurlijk al onze vrienden. Een website lijkt ons een uitstekend medium om die contacten vast te houden. Gelukkig is dat een twee richting verkeer, laat eens wat van jullie horen in ons gastenboek.

Update.
Vanzelfsprekend is zo’n website niet statisch, hij zal regelmatig aangepast moeten worden. Maar dat is dan gelijk een probleem. Als we onderweg zijn zal ik dat in een Internet café, toeristen kantoor of een camping met WiFi moeten doen. Dat zal lang niet altijd eenvoudig zijn, maar langzamerhand worden die faciliteiten steeds beter.
De laatste “update” heb ik uitgevoerd op: 6.10.2017 in Zuidhorn nieuwe info over reis in 2017naar Canada en Noord Amerika.

Wij verzamelen ervaringen in plaats van geld”

 


2 reacties op Welkom, dit is de website van Gepke & Joop Cley.

 1. Bert Nederhoed schreef:

  Dag Joop en Gepke,

  We zijn zelf al een tijd niet meer actief voor de NKC en hebben in 2015 onze camper zelfs moeten verkopen omdat we ons huis dat leeg stond, maar niet verkocht kregen. Gelukkig is dat nu wel het geval en hebben we weer een camper gekocht. Via google vond ik jullie website.

  Mijn vraag aan jullie: kunnen jullie me wellicht digitaal dat rondreisje toesturen dat we destijds met reisbegeleiders hebben gemaakt? Ik zou dat rondje graag eens met Els rijden. Wij maken wel weer langere reizen maar hebben ook ontdekt dat een paar dagen of een weekje in eigen land ook erg leuk is.

  Alvast bedankt!

 2. admin schreef:

  Hallo Bert,
  Ontzettend goed om te horen dat jullie weer in staat zijn met een camper te genieten van het reizen. als je dat eenmaal gewend bent wil je nooit meer anders. Dat is tenminste zoals wij het ervaren. wat jou vraag betreft, Wij zijn ook gestopt met het reisbegeleiderschap voor de NKC vanwege mijn gezondheid (heb artrose en kan erg moeilijk lopen) maar we proberen wel zolang mogelijk te genieten van het reizen. Inmiddels heb ik veel oude informatie van de NKC verwijderd van mijn computer en ook de informatie over dat reisje door Noord-Nederland helaas. Ik heb Peter de Vries gebeld of hij het nog had, maar hij heeft een nieuwe computer gekregen en is bij het overzetten veel informatie kwijtgeraakt. Maar hij gaat toch nog even zoeken en als dat goed uitpakt krijg je die informatie via mij. Wel heb ik het fysieke boek nog en zou dat kunnen kopiëren voor je. Je hebt het destijds tijdens de reis zelf ook ontvangen, heb je dat niet meer? Ik hou je op de hoogte. Doe de groeten aan Els met een vriendelijke groet (ook van Gepke) Joop Cley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *