Welkom, dit is de website van Gepke & Joop Cley.

“Elke dag een ander voortuintje” wat is er nu mooier?

We zijn beide nu in onze “grijze” jaren en “zwerven” graag met onze kampeerauto dscn6295-1024x7681langs al die mooie plekjes in Europa en daar buiten. Het doel van deze site is in de eerste plaats om onze familie, vrienden en kennissen deelgenoot te maken van onze reizen, plannen en avonturen.
Daarnaast hopen wij dat anderen hun voordeel kunnen doen met de informatie die we geven over de leuke overnachting plaatsen, interessante museums, stadjes en mooie natuur. Misschien is het voor jullie ook een reden daar eens een kijkje te gaan nemen.Natuurlijk is veel van de informatie in deze site gedateerd.

Als er dan ook iets niet meer helemaal klopt en gecorrigeerd moet worden, dan horen we dat graag van jullie per e-mail.

Waarom nu.
De grote hobby  van ons beide is reizen, ons hele leven hebben we elke gelegenheid te baat genomen om wat van de wereld te bekijken. Nieuwsgierig als we zijn naar andere culturen en leefwijze van de lokale bevolking.
Waarbij we steeds weer leuke contacten maken, meestal eenmalig maar toch ook wel waar we contact mee blijven houden. In het begin waren die reizen natuurlijk hoofdzakelijk verbonden aan onze (korte) vakanties. Deze vakanties werden echter steeds langer 3 weken, 5 of 6 weken en nu we gepensioneerd zijn kunnen we er helemaal van genieten 3 maanden of 5 maanden het maakt nu niets meer uit.

Aanvankelijk zijn we begonnen met het kamperen in een klein sheltertje. Toen onze kinderen kwamen gingen we over op een kleine bungalow tent. Nog later, omstreeks 1967, heb ik een aanhangwagen omgebouwd tot vouwcaravan, waar we ook weer jaren van hebben genoten. Deze werd opgevolgd door een TAGO  vouwwagen.  Een caravan hebben we nooit gehad, die stap hebben we overgeslagen.vwbus
In 1979 kocht ik een nieuwe Volkswagen Transporter die ik in een half jaar heb omgebouwd tot camper. (zojuist gezien dat de laatste APK is afgegeven in 2015. hij is dus tenminste 36 jaar geworden) Dat was het begin van ons camper leven, we waren gelijk verkocht, dit is het helemaal. Dit jaar, (2019) camperen we dus al 40 jaar en voorlopig gaan we lekker door.
Het is een heerlijk gevoel om zonder tijdslimiet door een bepaald gebied te reizen.
Nadeel is wel dat we dus ook veel langer verstoken zijn van onze kinderen en kleinkinderen, de overige familie en natuurlijk al onze vrienden. Een website lijkt ons een uitstekend medium om die contacten vast te houden. Gelukkig is dat een twee richting verkeer, laat eens wat van jullie horen in ons gastenboek.

Update.
Vanzelfsprekend is zo’n website niet statisch, hij zal regelmatig aangepast moeten worden.
De laatste “update” heb ik uitgevoerd op: 2.7.2020 in  Zuidhorn. Historie van hoofdstraat 2 (hotel in ’t Holt ) aangevuld. en mijn publicatie in de periodiek HKZ ingevoerd.


Wij verzamelen ervaringen in plaats van geld”

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *