2004-2 IJsland.

De voorbereiding van de groepsreis naar IJsland voor de NKC de Nederlandse Kampeerauto Club

Na onze reis naar IJsland in 2001, had ik een enthousiast verslag geschreven voor het verenigingsblad van de NKC. “De kampeerauto” De reacties die ik daar op kreeg deden mij besluiten om een groepsreis naar IJsland te ontwerpen voor de NKC. In 2004 kregen wij dan ook de opdracht van het bestuur deze reis te ontwikkelen en voor te reizen.
Met veel plezier hebben wij ons van die taak gekweten. Inmiddels hebben we nu, in 2013, de tiende reis begeleid met een groep NKC’ers. In totaal hebben we dus 12 x van IJsland genoten. Maar nu vinden we het welletjes en hebben het overgedragen aan onze collega’s Ton & Roos. Zelf gaan we in 2015 door met het begeleiden van een groepsreis door Schotland.
We beschouwen het als een voorrecht, eens per jaar af te mogen reizen naar dat fascinerende land, vlak onder de poolcirkel.

6 weken hebben we er voor uitgetrokken. 4 week voor het uitzetten van de route, bekijken campings, boeken diners en excursies naar bezienswaardigheden.
Veel hulp kregen we daarbij van de vriendelijke bevolking, speciaal Sigrun en Hugi van de camping in Hofn hebben ons geweldig geholpen. ze lieten ons veel van de spectaculaire natuur verschijnselen zien in de nabijheid van Hofn. Reden met ons naar de kleurige bergen bij Oraefi . Maakten met ons een tocht in een superjeep over de grootste gletsjer van Europa, de Vatnajokull. na afloop waren we vast besloten deze tour op te nemen in de reis. En met succes, alle deelnemers van de 10 groepsreizen die we inmiddels hebben gemaakt waren even enthousiast. De laatste jaren hebben we het zelfs uitgebreid, door een deel van de tocht op een sneeuwscooter te rijden.
2 weken hebben we privé besteed  aan tochtjes naar, voor een groep moeilijk te bereiken, doelen, zoals de westfjorden en Landmannalaugar.

 

Zo mogelijk waren we dit jaar nog enthousiaster dan in 2001.
Nu nog het reisboek schrijven en dan volgend jaar met een groep achter ons aan op reis door dit fascinerende land. We zien er nu al naar uit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *