2024-9 Rondje Drenthe.

30 Juni. 2024

Het zonnetje schijnt. Dus er op uit vanmiddag. Midden-Drenthe is mijn doel. In Rolde heb ik m’n Mini. Geparkeerd, van hieruit ga ik een mooie route rijden.

Na 2,5 uur fietsen zie ik Rolde alweer op de borden verschijnen. Ca. 40 km vind ik genoeg en m’n zitvlak denkt er net zo over. Op m’n oude fiets zit nog een zachte zitting, die moet ik maar over zetten. Bij Grand Café Hofsteenge, waar ik de auto had gestald, drink ik een lekker bakje koffie met appeltaart uiteraard. Heb ik wel verdiend vind ikzelf. De mooie rit door de bossen met dikke Pine bomen en langs onafzienbare aardappelvelden, die er ogenschijnlijk goed bij staan heb ík weer een deel van Drenthe bezocht. Via een toeristische route rij ik naar huis. In Annen loop ik nog even over de rommelmarkt tref daar nog mijn dorpsgenoot Jacob Bijl, hij staat er met z’n handeltje.