Welkom, dit is de website van Gepke & Joop Cley.

“Elke dag een ander voortuintje” wat is er nu mooier?

We zijn beide nu in onze “grijze” jaren en “zwerven” graag met onze kampeerauto dscn6295-1024x7681langs al die mooie plekjes in Europa en daar buiten. Het doel van deze site is in de eerste plaats om onze familie, vrienden en kennissen deelgenoot te maken van onze reizen, plannen en avonturen.
Daarnaast hopen wij dat anderen hun voordeel kunnen doen met de informatie die we geven over de leuke overnachting plaatsen, interessante museums, stadjes en mooie natuur. Misschien is het voor jullie ook een reden daar eens een kijkje te gaan nemen.Natuurlijk is veel van de informatie in deze site gedateerd.

Als er dan ook iets niet meer helemaal klopt en gecorrigeerd moet worden, dan horen we dat graag van jullie per e-mail.

Waarom nu.
De grote hobby  van ons beide is reizen, ons hele leven hebben we elke gelegenheid te baat genomen om wat van de wereld te bekijken. Nieuwsgierig als we zijn naar andere culturen en leefwijze van de lokale bevolking.
Waarbij we steeds weer leuke contacten maken, meestal eenmalig maar toch ook wel waar we contact mee blijven houden. In het begin waren die reizen natuurlijk hoofdzakelijk verbonden aan onze (korte) vakanties. Deze vakanties werden echter steeds langer 3 weken, 5 of 6 weken en nu we gepensioneerd zijn kunnen we er helemaal van genieten 3 maanden of 5 maanden het maakt nu niets meer uit.

Hoe het begon.
Aanvankelijk zijn we begonnen met het kamperen in een klein sheltertje. Toen onze kinderen kwamen gingen we over op een kleine bungalow tent. Nog later, omstreeks 1967, heb ik een aanhangwagen omgebouwd tot vouwcaravan, waar we ook weer jaren van hebben genoten. Deze werd opgevolgd door een TAGO  vouwwagen.  Een caravan hebben we nooit gehad, die stap hebben we overgeslagen.vwbus

In 1979 kocht ik een nieuwe Volkswagen Transporter die ik in een half jaar heb omgebouwd tot camper. (zojuist gezien dat de laatste APK is afgegeven in 2015. hij is dus tenminste 36 jaar geworden) Dat was het begin van ons camper leven, we waren gelijk verkocht, dit is het helemaal. Dit jaar, (2023) camperen we dus al 44 jaar en voorlopig gaan we lekker door.
Het is een heerlijk gevoel om zonder tijdslimiet door een bepaald gebied te reizen.
Nadeel is wel dat we dus ook veel langer verstoken zijn van onze kinderen en kleinkinderen, de overige familie en natuurlijk al onze vrienden. Een website lijkt ons een uitstekend medium om die contacten vast te houden. Gelukkig is dat een twee richting verkeer, laat eens wat van jullie horen in ons gastenboek.

Pensioen.
In 2001 hebben we plannen gemaakt om IJsland te gaan bezoeken met de camper. Samen met onze dochter Anita en haar gezin, die inmiddels ook een VW campertje hadden aangeschaft, zijn we daar 4 weken heen geweest. In een woord, een prachtig land. Terug gekomen heb ik daar een artikel over geschreven in de “kampeerauto” de periodiek van de NKC. (Nederlandse Kampeerauto Club). Direct kreeg ik daar zeer veel reacties op per mail en per telefoon van mensen die daar ook over nadachten. De belangrijkste vraag was dan ook vaak “kun je daar wel heen met een standaard 2WD camper?”  In de zelfde periodiek  stond echter ook een advertentie van de NKC, waarin ze vrijwillige reisbegeleiders vroegen voor de reizen die door hen werden georganiseerd.

Deze twee feiten hebben ons aan het denken gezet. Gelijk heb ik de koe bij de horens gepakt en een sollicitatiebrief gestuurd. Tijdens het sollicitatiegesprek vertelden we dat we graag reisbegeleider wilden worden maar dan wel specifiek voor IJsland. In eerste instantie werd dat heel ver weggewuifd “daar wil geen mens naartoe” was ook daar de reactie. Ik heb toen voorgesteld om een tweede artikel te schrijven met daaraan gekoppeld een stukje van de portefeuillehouder reizen, waarin hij aan de leden vroeg of er belangstelling was om een begeleide reis naar IJsland te ondernemen. Zo ja, dan moest men binnen 2 weken naar de NKC reageren. Toen was het hek van de dam, want in die twee weken kregen we 86 positieve reacties. Gelijk kregen we de vraag van het bestuur om een voorstel voor een reis van 4 weken op papier te zetten en  om zo spoedig mogelijk ter plaatse een reis voor te rijden. Vanaf het begin is het een enorm succes gebleken, 13 jaar achter elkaar hebben we die reizen met ontzettend veel plezier mogen begeleiden. Soms waren er zelfs twee reizen per jaar, die 2e werd dan door een collega  uitgevoerd. Het was een prachtige tijd en een geweldige invulling van onze pensioenjaren. Daarnaast hebben we ook nog reizen naar Roemenië (arb.), Sauerland (arb) en Schotland (rb) begeleid.

 

Wij verzamelen ervaringen in plaats van geld”


Eén reactie op Welkom, dit is de website van Gepke & Joop Cley.

  1. Marja en Dorus schreef:

    Prachtige herinneringen GLOBETROTTERS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *