Australië

Kangaroo Island (nr. 2)
Op Kangaroo Island zijn mooie natuurverschijnselen. wij stonden op de P bij de Remarkable Rocks S36.044410 E136.757204.

Kangaroo Island (nr.3)
Het 155 km lange eiland, zuidwestelijk van Adelaide is de moeite waard om te bezoeken. Het heeft een prachtige natuur en veel bijzondere bezienswaardigheden. o.a. stonden we op de parkeerplaats bij sealbay in 2007. S35.991770 E137.319197

Nullarbor road. (nr.4)
Australie. Eyre HWY. in Het Nullarbor Nat.park zijn aan de lange weg langs de kust vele parkeerplaatsen waar je kan en mag overnachten. om een paar te noemen:
S31.657379 E129.167781,
S31.648947 E129.254741,
S31.636911 E129.338013,
S31.611088 E129.720602

Stokes Bay (nr.4)
Na een prachtige rit over Kangaroo Island vinden we een rustig plekje vlak bij de zee.

Leven Canyon. (nr.5)

Op een Pic Nic area in Leven Canyon National park mag je overnachten en kun je prachtige wandelingen maken naar de Canyon lookout maar ook naar beneden loop je door de rainforrest langs gigantische omgevallen boomstammen en dan weer terug omhoog over een trap met ongeveer 370 treden. Zwaar maar ook absoluut de moeite waard.

Erskine Fall. (nr.6)
Australie. 2007 Erskine Fall nabij Lorne aan de zuidkust. prachtig wandel gebied.

The Devils Marbles. (nr.7)
Australië 2007. the devils marbles noordelijk van Alice springs. Een unieke plek. je blijft je verbazen. geen voorzieningen dus zorg dat je voldoende water bij je hebt.

Coober Pedy. (nr.8)
Australië 2007 in de outback zuidelijk van Coober Pedy
een paar km noorderlijk can Coober Pedy bij de kruising met de “Dog Fence” En het was daar toch warm.

Peggs Beach (nr.9)
In 2007 hebben we een half jaar rond gezworven door Australië. Dit plekje is aan de zee aan de noordkant van Tasmanie, een heel mooi natuurgebied.

Barrow Creek (nr.104)
Als het op de kaart staat aangegeven denk je al gauw dat het een stadje of tenminste een dorpje is. Zo niet hier  in Australië, Barrow Creek is een tankstation met een cafeetje erbij, verder niets. Een oude keet met een veranda er voor, een paar roestige wrakken van vrachtauto’s, uit de vijftiger jaren, staan rondom de gebouwen in het zand, half overwoekerd. Een watertank op een hoge stellage maakt het beeld compleet dat ik heb van een saloon uit een wildwestfilm. Als we naar binnen gaan is het plaatje helemaal rond. De lange bar met de krukken er voor geven ons een nostalgisch gevoel alsof we honderd jaar terug stappen in de tijd. De vorige eigenaar is tachtig jaar geleden begonnen met deze kroeg, velen die hier langs kwamen hebben hun naam op de muren geschreven, foto’s en naamkaartjes erbij geprikt. Er is geen plaatsje meer vrij, of ja toch, ik zie nog kans mijn kaartje ergens tussen te prikken. Je blijft kijken en je leest steeds weer andere wijze spreuken die de bezoekers al dan niet dronken hebben achtergelaten. De huidige eigenaar heeft het cafe 28 jaar geleden gekocht en heeft er niets aan veranderd, in tegendeel, hij is er gewoon mee door gegaan. We genieten van de oude vergeelde foto’s van de bezoekers die hier met hun oude T-Fords of ossenwagens langs zijn gekomen. Barrow Creek, stap even naar binnen als je er langs komt.

Grafton (nr.1)
30 km voor Grafton vinden we midden in het bos een idyllisch plekje. Naast een beekje besluiten we te blijven staan voor de nacht. Later, als het al bijna donker is geworden komt er nog een caravan ons gezelschap houden. We krijgen ook nog even bezoek van een grote kudde bruine koeien, maar die durven niet echt dicht bij ons te komen. De chicanes beginnen al snel met hun avond gezang, het begint heel zacht en al snel is het een enorm koor waarna het weer afzwakt tot het bijna onhoorbaar is maar dan zwelt het weer aan, en dat uren achter elkaar. Het klinkt als een “wave” . Het geluid golft om ons heen, af en toe horen we daar tussen door een kookaburra lachen of een Bellbird laat z’n Click, Click horen. Dit is echt natuur.

 Lyndhurst
Na een lange dag door de Outback rijden ben je niet erg kritisch meer waar je de nacht door brengt. Hier in Lyndhurst is echt helemaal niets te beleven en dan is het ook nog eens heel erg warm. Dus dat ene plekje schaduw was voor ons.

125 Bald Rock Australie. S28.845843 E152.045671

Ca. 20 km noordelijk van Tenterfield kun je een unieke wandeling maken naar de Bald Rock. Dit is een natuur fenomeen vergelijkbaar met Ayers rock, maar dan veel kleiner. En wat ook anders is, deze ligt midden in een bos en de Ayers rock ligt in een outback landschap. Vanaf de camp ground kun je twee wandelpaden nemen. De kortste kom je aan de voet uit maar dan gaat het zeer steil omhoog. De andere is wel 3 keer zo lang maar uitstekend te doen en volgens mij landschappelijk veel interessanter. Pas wel op voor slangen, ik trapte er bijna op “Tiger Snake”  omdat ik om mij heen keek in plaats van voor mijn voeten.

  1. Black Springs Australie. S33.847691 E149.743814

Nabij het stuwmeertje Oberon is op het kruispunt in het gehuchtje Black Springs een recreatie terrein waar je prima een eind van de weg rustig kunt overnachten. Verder is er niet zo veel te beleven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *