Dalvik

Dalvík is een klein vissersstadje aan de westoever van Eyjafjörður in het noorden van IJsland. De gemeente Dalvíkurbyggð is ontstaan in 1998 door het samenbrengen van het stadje Dalvík en de landelijke gemeenten Svarfaðardalur en Árskógur. Het logo van de gemeente Dalvíkurbyggð toont drie bergen die de drie plaatsjes voorstellen waaruit het is samengesteld. Er wonen nog geen 1400 mensen in Dalvík en de lokale economie draait vooral om de visserij en handel. Er is een veerboot die vanuit Dalvík naar Grímsey vaart, een eilandje in de Noordelijke IJszee waar de poolcirkel overheen loopt.

whalewatching. 
Arcticseatours organiseert tochten van 3 uur met 99% garantie op het spotten van walvissen. Onderweg is er 15 minuten ingelast om te vissen. Die vis gaat op de terugweg op de barbecue en kun je onder het genot van een drankje genieten van je eigen gevangen vis, verser kan het niet. N65.970269 W18.528590 

Afbeeldingsresultaat voor whale watching dalvik

dalvik 3dalvik 4

folk museum dalvik

In dit plaatsje, 45 kilometer noordelijk van Akureyri, is een aardig volksmuseum met o.a. een kamer van de langste man van de wereld, Jóhann Svarfdælingur. Hij was 2,34 m lang. Verder veel voorwerpen uit de 19de eeuw.

dalvik 7

Zodra je Dalvik binnenrijdt vanuit het noorden zie je rechts van de doorgaande weg ongeveer midden in het dorp het museum. Een bijzonder leuk en zeer verzorgd museum, je herkend er veel. adres: Karlsraudatorg, Dalvik 620, IJsland.

museum dalvik

kaart


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *